Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kosovski specijalci pretresli bivšeg gradonačelnika Severne Mitrovice

© Sputnik / Teodor AnastasijevićMilan Radojević
Milan Radojević - Sputnik Srbija, 1920, 31.01.2023
Pratite nas
Milan Radojević, bivši gradonačelnik opštine Severna Mitrovica u kosovskom sistemu, danas su zaustavili i pretresli pripadnici specijalne jedinice Rosu u opštini Zvečan.
On je zajedno sa bivšim predsednikom SO Severna Mitrovica Nemanjom Biševcem, dok je prolazio automobilom, primetio pripadnike jedinice Rosu koji su se nalazili na putu Zvečan-Zubin Potok.
„S obzirom da pojedini predstavnici međunarodne zajednice ne veruju da se povećava prisustvo kosovske policije na severu iza mene je novi punkt koji je kosovska policija postavila na severu. Ovim putem apelujem na predstavnike međunarodne zajednice da posete sever Kosova, ali da to urade privatnim vozilima i bez najave. Naići će na gostoljubivost srpskih domaćina“, rekao je u video-poruci Radojević.
Nakon završetka snimanja tog video-klipa koji je Radojević i postavio na društvene mreže nastavili su put dalje, ali su ih ubrzo zaustavili pripadnici specijalne jedinice i izvršili pretres automobila.
„Nakon što smo krenuli nazad, zaustavili su nas i kompletno pretresli auto. Tražili su telefone Nemanji Biševcu i meni, ali smo odbili da ih predamo. Nakon kompletnog pretresa, zadržavanja i ispitivanja pustili su nas da nastavimo put. Čekamo iskustva predstavnika međunarodne zajednice“, napisao je on.
Poslednjih dana pripadnici specijalnih jedinica Rosu primećeni su na gotovo svim putevima sa čestom promenom mesta gde su stacionirani. Građani se svakodnevno žale na neprijatnosti koje doživljavaju prilikom pretresa i kontrole vozila, ali do sada niko od predstavnika međunarodne zajednice nije reagovao na militarizaciju severnog Kosova i Metohije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala