- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Utvrđeno kako će 365 miliona dinara podrške stići do izrazito nerazvijenih opština u Srbiji

© Sputnik / Ivana AntićVlasotince
Vlasotince - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Pratite nas
Vlada Srbije uredbom je utvrdila Programa podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za šta je u budžetu opredeljeno 365 miliona dinara.
U Službenom glasniku je objavljeno da su sredstva namenjena za realizaciju projekata unapređenja kapaciteta tih opština i mera podrške, te prve faze izgradnje gradske pijace u Surdulici.
Pravo da prijave projekte imaju opštine čiji je stepen razvijenosti ispod 60 procenata republičkog proseka.
Na spisku su: Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Golubac, Dimitrovgrad, Doljevac i Žabari.
Projektima za sredstva mogu da konkurišu i: Žagubica, Žitorađa, Knjaževac, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš i Opovo. Na spisku su i Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raška, Rekovac, Svrljig, Sjenica, Surdulica, Trgovište, Tutin i Crna Trava.
Za unapređenje kapaciteta nedovoljno razvijenih opština predviđena su sredstva u iznosu 245.000.000 dinara, 25.000.000 dinara je za mere podrške, dok je za prvu fazu pijace u Surdulici predviđeno 95.000.000 dinara.
Rok za podnošenje prijava projekata je 20 dana od dana objavljivanja javnog poziva u Službenom glasniku, dok se zahtevi za mere podrške podnose najkasnije do 15. novembra, prenela je „Politika“.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala