- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sastanak delegacija Beograda i Sankt Peterburga u Starom dvoru

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Srbije i grada Beograda na zgradi Skupštine grada Beograda
Zastava Srbije i grada Beograda na zgradi Skupštine grada Beograda - Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2023
Pratite nas
Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Savić danas je u Starom dvoru održao radni sastanak delegacije Grada Beograda sa predstavnicima ruskog grada Sankt Peterburga, a u razgovorima je istaknuta želja za što boljim odnosima i ukazano na tradicionalno prijateljstvo dvaju naroda.
Na sastanku su usaglašeni stavovi o potrebi saradnje i razmene iskustava u oblastima socijalne zaštite, sporta, obrazovanja, privrede i komunalnih delatnosti.
Domaćini su goste informisali i o aktivnostima Grada Beograda, koje će obezbediti besplatnu socijalnu zaštitu za sve korisnike, besplatne vrtiće za decu, udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola, subvencije u oblasti privrede, sportske manifestacije, nove projekte u uređenju grada, saopštila je Gradska uprava.
Na sastanku je bilo reči i o naporima Grada da prestonica bude što uređenija i zelenija.
Delegacija Sankt Peterburga je predstavila aktivnosti koje se sprovode u ovom gradu, projekte uređenja grada i njegovih parkovskih površina, te aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, obrazovanja, sporta i kulture.
Delegacije su se saglasile o potrebi formiranja posebne radne grupe koja će koordinirati zajedničke projekte i akcije predviđene sporazumom o saradnji dvaju gradova.
Pomoćnik gradonačelnika je zahvalio delegaciji Sankt Peterburga na predviđenoj donaciji parkovskih rekvizita u duhu ovoga grada, namenjenih za uređenje budućeg igrališta u Ulici Arsenija Čarnojevića.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala