- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

INFOGRAFIKA Koliko ima „leoparda“ u Evropi

Pratite nas
Nemački kancelar Olaf Šolc doneo je odluku da se Kijevu isporuče tenkovi „leopard“, objavio je list „Špigl“. Reč je o modelu „leopard 2A6“, navodi se u članku. Šolc je prošle nedelje izjavio da se konsultuje sa saveznicima o mogućoj predaji ovih tenkova Ukrajini, a da sve objave u ovoj oblasti treba da se dogovore sa partnerima.
Leopard 2“ je osnovni borbeni tenk, razvijen u Zapadnoj Nemačkoj. Ovaj model je naslednik „leoparda 1“. Prvi primerci su proizvedeni 1979. i tada su ušli u upotrebu vojske Zapadne Nemačke. U upotrebi se pokazao kao veoma zahvalan tenk, što je rezultovalo time da ga veći broj armija širom sveta ima u svom inventaru. Verzija 2A6 ima duži L55 top i unapređenu zaštitu od mina, kao i unapređen sistem za klimatizaciju. Zapadne zemlje mogle bi Ukrajini do početka leta da isporuče do 87 tenkova „leopard 2“, iako Kijev traži 300.
Pogledajte u infografici Sputnjika koliko pojedine evropske zemlje u svojim armijama imaju tenkova „leopard“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala