- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Predsednica Evropskog parlamenta pod pritiskom javnosti, nije prijavila plaćen boravak u hotelu

© AP Photo / Jean-Francois BadiasRoberta Metsola
Roberta Metsola - Sputnik Srbija, 1920, 21.01.2023
Pratite nas
Predsednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola našla se pod pritiskom javnosti zbog toga što je na poklon dobila boravak u francuskom luksuznom hotelu, koji nije prema pravilima, u potpunosti prijavila toj instituciji, a pritom je i kasnila, objavio je portal „Politiko“.
Reč je o putovanju na koji je otišla sa suprugom u oktobru prošle godine, a troškove boravka u luksuznom hotelu pokrila je jedna francuska kompanija koja proizvodi vina.
Oni su posetili Burgundi, poznati francuski vinski region, a noćenje u hotelu sa pet zvezdica je, kako se navodi, koštalo oko 350 evra.
Na pitanje da li je prekršila pravila koja moraju da poštuju svi poslanici Evropskog parlamenta, Roberta Metsola je odgovorila:
„Kao predsednik parlamenta, ne. Ali ako hoćete da kažem da li ću od sada svakoga puta kada bilo gde odem, da to i prijavim — da, uradiću to“.
Portal napominje da su članovi Evropskog parlamenta dužni da prijave poklone do kraja sledećeg meseca nakon što su ga primili, a da je Metsola to učinila tek u ovog meseca, umesto do kraja decembra. Ona navodno nije prijavila ni da je sa njom bio suprug.
Portal „Brisel tajms“ podseća da njen prethodnik, David Sasoli, za vreme svog mandata nije prijavio nijedno putovanje ili poklon i dodaje da za sada nije poznato da li će i kakve posledice Metsola snositi zbog ovog postupka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala