- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden: Evropa mora jače da odreaguje na akcije Rusije u Ukrajini

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
Pratite nas
Evropa nastavlja da aktivno preduzima korake kao odgovor na akcije Rusije u Ukrajini i potrebno je da uradi još više, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden na sastanku sa holandskim premijerom Markom Rjute u Beloj kući.

„Evropa nastavlja da aktivno reaguje i da odgovara na akcije Rusije. Potrebno je da uradi još više i moramo da se držimo zajedno. Holandija je reagovala veoma odlučno i mi računamo na vas kako bi dali usaglašeni odgovor cele Evrope“, rekao je Bajden.

Nedavno je saopšteno da vlada Holandije izučava mogućnost predaje sistema PVO "patriot" Ukrajini. Objavljeno je da će vlasti uskoro doneti konačnu odluku o ovom pitanju. Ostali detalji nisu navedeni.
Ranije je Ministarstvo odbrane Holandije saopštilo, da je tokom 2022. godine Ukrajini pružilo vojnu pomoć u vrednosti od skoro jedne milijarde evra. Tokom 2023. godine Holandija planira da izdvoji 2,5 milijardi evra za humanitarnu i vojnu podršku Ukrajini, remont i obnavljanje infrastrukture, diplomatsku podršku, kao i za pomoć u pokretanju postupka protiv osoba odgovornih za ratne zločine.
Predsednik SAD Džo Bajden  - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Bajden: Sukob u Ukrajini se nalazi u ključnoj fazi - moramo pomoći Kijevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala