- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Lukašenko se sastaju u Minsku 19. decembra: Na dnevnom redu strateška pitanja

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Belorusije i Rusije
Predsednici Belorusije i Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Pratite nas
Predsednici Belorusije i Rusije Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin sastaće se 19. decembra u Minsku.
„Na poziv predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, predsednik Rusije Vladimir Putin će 19. decembra otputovati u radnu posetu Belorusiji. Tokom sastanka planirano je da se razgovara o ključnim pitanjima daljeg razvoja rusko-beloruskih odnosa, strateškog partnerstva i savezništva s akcentom na integracionu saradnju u okviru Savezne države Rusije i Belorusije, kao i o aktuelnim temama međunarodne i regionalne agende“, saopštio je Kremlj.

Glavna tema – ekonomija

Po rečima predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, glavna tema predstojećeg sastanka sa Putinom u Minsku biće ekonomija, a razgovaraće se i o saradnji u sferi odbrane i vojne industrije.

„Na predstojećem sastanku razgovaraćemo o strateškim pitanjima, pre svega u sferi ekonomije. Razgovaraćemo i o vojno-političkoj situaciji oko naših država. Naravno, nećemo izostaviti ni pitanje vojno-industrijskog kompleksa, kao ni pitanje odbrambene sposobnosti i bezbednosti. Međutim, najvažnije pitanje je ekonomija “, precizirao je beloruski lider.

Kako je dodao, tokom sastanka sa Putinom analiziraće se i „problemi na najvišem nivou, koji zahtevaju hitna rešenja“.
„Svi su direktno povezani sa razvojem ekonomije, stabilnošću finansijskih sistema i blagostanjem građana“, objasnio je Lukašenko.
Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin, na sastanku u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
RUSIJA
Putin i Lukašenko razgovarali o specijalnoj operaciji u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala