- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ambasada Irana: Neprijateljska i politička akcija Amerike razotkrila njen strah

CC0 / pixabay / Iran
Iran - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
Pratite nas
Ambasada Irana u Beogradu saopštila je povodom otkazivanja članstva Irana u Komisiji za položaj žena da je odobravanje američke rezolucije protiv Irana da se toj zemlji oduzme članstvo u Komisiji za položaj žena neprijateljska i politička akcija, bez pravne valjanosti koja stvara obmanjujuću proceduru.
Dodaju da se tom akcijom krše neotuđiva prava Islamske Republike Iran i žena Irana, kao i da isključenje Irana iz članstva u Komisiji za položaj žena pokazuje strah Amerike od prisustva nezavisnih država sa sposobnošću da konceptualizuju u dokumentima međunarodnih institucija.

„Ova pristrasna akcija SAD protiv Islamske Republike Iran velika je uvreda za zemlje koje su prošle godine glasale za članstvo Irana u ovoj Komisiji. Dok sama Amerika krši ljudska prava, posebno protiv žena, kako onda ona može da podržava žene i devojke drugih zemalja, uključujući Iran“, ističu iz Ambasade.

SAD su, ne samo od početka nedavnih dešavanja u Iranu, već i od vremena glasanja za članstvo Irana u Komisiji za položaj žena, bile protiv članstva Irana i upotrebile sve svoje napore u tom pravcu, ali nisu uspele. Stoga je Amerika iskoristila nedavna dešavanja u Iranu da postigne svoj primarni cilj, dodaje se u saopštenju iranske Ambasade.
Iran je član Komisije za položaj žena od 2011. godine i treći put je postao član ove organizacije na prošlogodišnjim izborima sa maksimalnim brojem glasova (43 glasa od 54).
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
SRBIJA
Vučić zahvalio Iranu na principijelnoj poziciji o nepriznavanju Kosova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala