- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ambasada Ukrajine u Bukureštu primila paket sa sumnjivom sadržinom

CC0 / / Ambasada Ukrajine u Bukureštu
Ambasada Ukrajine u Bukureštu - Sputnik Srbija, 1920, 06.12.2022
Pratite nas
Ambasada Ukrajine u Bukureštu saopštila je da je primila dva koverta sumnjivog sadržaja, koje trenutno proveravaju demineri, saopštila je pres služba Rumunske službe bezbednosti.
„Ekipe Rumunske službe bezbednosti došle su danas u ambasadu Ukrajine nakon poziva da je primljeno nekoliko sumnjivih koverata. Pirotehničari su započeli standardnu proceduru za njihovu proveru. Nakon pirotehničke kontrole biće utvrđeno da li ima potrebe za njihovim bezbednim transportom“, navodi se u saopštenju za medije.
Bukureštanska policija osigurava bezbednost oko zgrade ambasade.
Portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko saopštio je u ponedeljak da su ukrajinske ambasade i konzulati u 12 zemalja primili 21 „pretnju“.
Nikolenko je 2. decembra izjavio da je šest ukrajinskih diplomatskih misija u Evropi primilo krvave pakete sa životinjskim očima, dok su pre toga pošiljke sa eksplozivom upućene ambasadi Ukrajine u Madridu, kompaniji za proizvodnju oružja „Instalaza“, Ministarstvu odbrane zemlje i vazduhoplovna baza Torehon de Ardoz. Takođe je objavljeno da je španska policija 24. novembra presrela koverat, verovatno sa „pirotehničkim materijalom“, koji je bio adresiran na španskog premijera Pedra Sančeza.
U Španiji je ukinuto pravilo o obaveznom nošenju maski na otvorenom. - Sputnik Srbija, 1920, 30.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Eksplozija u ambasadi Ukrajine u Madridu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala