- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Šta će se odlučivati na samitu u Tirani | Svet sa Sputnjikom

CC BY 2.0 / Wikipedia / Chris Walts / Skenderbegov trg u Tirani
Skenderbegov trg u Tirani - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Pratite nas
Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana 6.decembra u Tirani prvi je koji se održava u regionu a albanski premijer Edi Rama tvrdi da je reč o istorijskom događaju. Učešće Srbije na skupu dovela je u pitanje mlaka reakcija Brisela na imenovanje Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak u prištinskoj vladi, suprotno svim dogovorima.
O čemu će se odlučivati u Tirani? Šta piše u deklaraciji pripremljenoj za samit? Koliko je novim potezima Aljbina Kurtija ugrožen dijalog i hoće li i Srbi sa juga istupiti iz prištinskih institucija?
Na ova i druga pitanja vezana za kosovku krizu u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore Milovan Drecun predsednik Odbora za Kosovo o Metohuju u Skupštini Srbije i dr Mina Zirojević iz Instituta za uporedno pravo.

O emisiji „Svet sa Sputnjikom“

Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Sada u novom terminu – svakog ponedeljka.
Šta će se odlučivati na samitu u Tirani | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala