Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić sa Lajčakom: Srbija konstruktivan partner u dijalogu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMinistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom - Sputnik Srbija, 1920, 05.12.2022
Pratite nas
Srbija je konstruktivan, posvećen i predvidiv partner kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, istakao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u razgovoru sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
Lajčak je ukazao da je cilj dijaloga da dve strane postignu obostrano prihvatljivo rešenje. On je podsetio da razgovori u okviru dijaloga obuhvataju tri nivoa: normalizaciju odnosa, ispunjavanje već postignutih sporazuma u okviru dijaloga i rešavanje tekućih pitanja, saopštilo je Minsitarstvo spoljnih poslova.
Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da radi na daljem usklađivanju svoje vizne politike sa evropskom viznom politikom kada su u pitanju treće zemlje i najavio donošenje odgovarajućih odluka u narednom periodu.
Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da bude kooperativan i solidaran partner kada je reč o ilegalnim migracijama, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Ministar je ukazao da će Vlada Srbije nastaviti sa posvećenim radom na reformskom procesu, kao i da će nastojati da poveća procenat usaglašavanja za zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU.
Obe strane su istakle zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazile spremnost da se ista nastavi i u narednom periodu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala