- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Tviter mora da se uskladi sa evropskim propisima“: Makronova poruka posle sastanka sa Maskom

© AP Photo / Gerald HerbertEmanuel Makron u poseti SAD
Emanuel Makron u poseti SAD - Sputnik Srbija, 1920, 03.12.2022
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je imao „jasan i iskren“ razgovor sa vlasnikom Tvitera Ilonom Maskom o nadgledanju i kontrolisanju sadržaja na toj društvenoj mreži, dan nakon što je francuski lider izrazio zabrinutost zbog ovog pitanja.
„Transparentna politika prema korisnicima, značajno pojačavanje kontrolisanja sadržaja i zaštita slobode govora - to su stvari koje Tviter treba da ispuni kako bi se uskladio sa evropskim regulativama“, naveo je Makron na Tviteru, nakon sastanka sa Maskom u petak posle podne.
Makron, koji je u poseti SAD, u četvrtak je u emisiji „Dobro jutro, Ameriko“ rekao da mora da postoji „odgovornost i granice“ slobodnog govora, podseća Rojters.
Pojedine nevladine organizacije optužile su Maska, koji je preuzeo Tviter za 44 milijarde dolara, da omogućava širenje mržnje na toj društvenoj mreži. Zbog toga su pozvale i velike oglašivače da zaustave oglašavanje na Tviteru, što su neke velike kompanije i učinile.
Sa druge strane, Ilon Mask tvrdi kako želi da omogući slobodu govora na Tviteru, uz poštovanje pravila ponašanja, te da ne želi cenzuru.
Tviter - Sputnik Srbija, 1920, 27.11.2022
SVET
Mask prkosi udaru korporacija na Tviter: Objavio dva rekorda i opcije koje se spremaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala