Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bocan-Harčenko upitao Stefanovića: Može li žena da bude „malo u drugom stanju“

© Tanjug / TANJA VALICBorko Stefanović
Borko Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2022
Pratite nas
Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko kritikovao je danas predlog rezolucije koju je poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović podneo parlamentu u ime poslaničke grupe "Ujedinjeni" o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom EU i uvođenju restriktivnih mera prema Rusiji.
Saopštenje Ambasade prenosimo u celosti:
Smatramo da je neophodno reagovati na predlog parlamentarne rezolucije o pridruživanju Beograda nelegitimnim jednostranim sankcijama Evropske unije protiv Rusije, koji je podneo predsednik Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Srbije Borko Stefanović.

Zanimljivo je: zašto gospodin Stefanović, govoreći o mogućim gubicima zbog neslaganja Srbije sa evropskim restrikcijama, lukavo zaobilazi one probleme koji će se sigurno pojaviti u slučaju ograničavanja saradnje Srbije sa Rusijom u sferama ekonomije koje su od vitalnog značaja? Da podvučem da se ovde uopšte ne radi o uzvratnim merama Moskve.

Radi se o efektu bumeranga za same autore sankcija. Najubedljiviji tu je primer zemalja EU, posebno onih najrazvijenijih. O žalosnim društveno-ekonomskim posledicama kratkovidne politike evropskih elita – od porasta cena i energetskog deficita do faktičke deindustrijalizacije Evrope – nedavno je u intervjuu za „Sputnjik – Srbija“ detaljno i jasno ispričao zamenik Ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

A da li gospodin Stefanović, uzgred budi rečeno izabrani narodni poslanik, vodi računa o mišljenju većine državljana Srbije? Sudeći po rezultatima poslednjih ispitivanja javnog mnjenja, njegov predlog se ne poklapa sa stavom više od 80 odsto srpske javnosti.

Na kraju krajeva, upečatljivo je nevešto prikriveno izvlačenje gospodina Stefanovića: sankcije, znači, treba uvoditi delimično. Po svoj prilici, da se izbegne šteta. Nego da li je moguće, gospodine Stefanoviću, da žena bude „malo u drugom stanju“?..
Podsećamo, Stefanović je nedavno na konferenciji za novinare u parlamentu predlažući parlamentu rezoluciju svoje poslaničke grupe rekao da se Srbija nalazi u neugodnom međunarodnom položaju, jer nije uvela sankcije Rusiji kao i da će to dovesti do izolacije zemlje i ekonomskioh posledica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala