- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Ako ste bili bolji od Brazila – zašto da se plašite bilo koga?“

© Sputnik / Lola Đorđević Dragan Stojković Piksi i Nenad Bjeković
 Dragan Stojković Piksi i Nenad Bjeković - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković rekao je za zvanični sajt saveza da je dolazak Dragana Stojkovića na mesto selektora jedan od najboljih poteza u istoriji saveza.
Bjeković je dodao da je on najveće ime srpskog fudbala.
„U rekordnom roku je preporodio državni tim i vratio ga u vrh evropskog i svetskog fudbala. Često smo u društvu selektora najjačih fudbalskih sila i imponuje kada čujete da niko od njih ne želi Srbiju za protivnika na Svetskom prvenstvu“, izjavio je Bjeković.
Dodaje da ova generacija fudbalera Srbije još nije pokazala šta sve ume.
„Ušao sam u svlačionicu posle pobede protiv Portugalije i rekao igračima da su vratili veru nacije u srpski reprezentativni fudbal i da sam uveren da to nije njihova poslednja reč. Ova generacija je još u mlađim kategorijama naučila da razmišlja šampionski i zato me ne čude hrabre izjave igrača da će dogurati do završnice Mundijala“, naveo je Bjeković.
Kako je istakao, očigledno je da Stojkovićev optimizam i energija deluju zarazno na celu ekipu.
„Sve je to normalno. Ako ste u omladinskom uzrastu bili bolji od Brazila i osvojili Svetsko prvenstvo, zašto da se plašite bilo koga sada kada ste sazreli i izrasli u vanserijske fudbalere“, zaključio je zamenik predsednika saveza.
► Gost emisije Miljanov korner pred sam put na Mundijal u Kataru bio je srpski reprezentativac Filip Đuričić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala