Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Donja Gradina biće regionalni centar za istraživanje ustaškog zločina genocida

CC BY-SA 3.0 / Micki/cropped photo / Smerokazi ka grobnim poljima Topole, Jasen, Hrastovi, Košute, Tišina u spomen-parku Donja gradina
Smerokazi ka grobnim poljima Topole, Jasen, Hrastovi, Košute, Tišina u spomen-parku Donja gradina
 - Sputnik Srbija, 1920, 24.11.2022
Pratite nas
Direktor Javne ustanove „Spomen-područje Donja Gradina“ Tanja Tuleković izjavila je danas da će Donja Gradina izgradnjom memorijalnog centra postati regionalni centar, osnovno polazište svih istraživanja i mesto edukacije novih istraživača o ustaškom zločinu genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH.
„Pozdravljam napore i inicijativu rukovodstava Srbije i Republike Srpske za izgradnju memorijalnog centra. Donja Gradina je nepobitan dokaz ustaškog zločina genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH“, rekla je Tulekovićeva Srni.
Prema njenim rečima, Donja Gradina je centar istraživanja i izučavanja jedne zloglasne ideologije, svih njenih uzroka, ali prevashodno posljedica.
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u utorak, 22. novembra, u Banjaluci da će u mandatu novih vlada Republike Srpske i Srbije početi izgradnja Memorijalnog centra Donja Gradina.
Brnabićeva je istakla da će ovaj izuzetno važan posao voditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković sa timom iz Srpske.
Dan sećanja, Donja Gradina - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2019
Donja Gradina: Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala