- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

MUP Srpske obeležava krsnu slavu

© RTRSŽandarmerija
Žandarmerija - Sputnik Srbija, 1920, 21.11.2022
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske obeležava danas krsnu slavu - Sveti arhangel Mihailo, a tim povodom otvoren je novoizgrađeni objekat Policijske akademije i objekat Centra za obuku u Zalužanima, koji je sagrađen za potrebe Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije.
Ukupan kapacitet internata je 125 soba sa 500 kreveta. Sobe su raspoređene u dva krila na četiri etaže. Svaka soba ima kupatilo i opremljene su za smeštaj četiri kadeta.
Otvoren je i objekat Centra za obuku, prvenstveno namenjen za smeštaj pripadnika Žandarmerije i SA?-a za vreme pohađanja obuka u Centru za obuku.
Prethodno su potpisani ugovori sa kadetima 25. klase Policijske akademije osnovne policijske obuke i 11. klase za Specijalnu anititerorističku jedinicu.
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je opravdano postojanje Centra za obuku, jer je odškolovano 3.000 mladih pripadnika MUP-a.
Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti da ima snažne instutucije, efikasnu i dobro opremljenu policiju koja može da odgovori na sve bezbednosne izazove modernog društva.
"Zato sam ponosna što smo danas zajednički otvorili novoizgrađeni objekat Policijske akademije i objekat Centra za obuku, koji je sagrađen za potrebe Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije", napisala je Cvijanovićeva na društvenim mrežama.
Ona je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske čestitala krsnu slavu MUP-a.
Svečanosti su pored Cvijanovićeve prisustvovali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković, prenela je RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala