- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Za „punoletstvo osvajanja Tiraspolja“ – Partizan bi da se istorija ponovi /video/

© Foto : FK Partizan / Sandić FOTOFudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Naredne godine će se navršiti punih 18 od duela Partizana i moldavskog Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona – i u tu čast žreb plej-ofa za mesto u osmini finala Lige konferencija odlučio je da spoji stare rivale.
U obe utakmice te 2005. godine Partizan je slavio sa po 1:0, oba puta je strelac bio napadač crno-belih Obiora Odita.
Zanimljivost je da su tada, u ekipi trenera Vladimira Vermezovića, dres Partizana nosili sadašnji funkcioneri, sportski direktor Ivica Kralj i pomoćni trener Albert Nađ, ali i bivši šef stručnog štaba Zoran Bata Mirković.
„Kao što smo govorili i pre žreba, koja god ekipa da dođe očekuje nas velika borba. Svaki učesnik ima ambiciju da se plasira u naredno kolo. Protivnik nam je Šerif, rival protiv kojeg sam i ja igrao pre dvadesetak godina i tada smo dobro prošli. Sa druge strane znamo da je Šerif igrao protiv Crvene zvezde prošle godine i znamo da se radi o kvalitetnoj ekipi. Očekuju nas dva interesantna meča“, rekao je Ivica Kralj.
On je najavio da će se Partizan pojačati u zimskom prelaznom roku.
„Imamo prednost što nam se vratio Danilo Pantić posle osam meseci pauze. Biće tu u i ostali igrači koji se oporavljaju posle zdravstvenih problema, a sigurno će biti i nekoliko pojačanja te će Partizan u taj dvomeč ući jači nego što je danas“, dodao je Kralj.
► Nedavno je gost u emisiji Miljanov korner bio upravo Vladimir Vermezović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala