- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Uhapšeno više službenika Uprave prihoda i carina Crne Gore

CC0 / Pxhere / Lisice
Lisice - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2022
Pratite nas
Po nalogu crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta koje su trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.
"Nakon ocjene dosad prikupljenih dokaza i obaještenja, po nalogu državnog tužioca u Specijalnom državnom tužilaštvu, Specijalno policijsko ođeljenje je lišilo slobode Ž.I.,načelnika Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja i N.A., R.V. i M.S., članove Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična đela stvaranje kriminalne organizacije i primanje mita", saopštio je Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol u SDT-u.
Oni će, kako je saopšteno, biti sprovedeni državnom tužiocu radi saslusanja u svojstvu osumnjičenih najkasnije u roku od 24 časa od časa lišenja slobode.
"Ranije su, u istom predmetu, lišeni slobode osumnjičeni predsjednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta E.A. šef mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina M.P. i vozač kamiona sa oduzetim cigaretama D.B, zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije,primanje mita i zloupotreba službenog položaja,a nakon saslušanja im je određno zadržavanje u trajanju do 72 časa od časa lišenja slobode", kazao je Radonjić.
Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, kako je rekao, pored osumnjičenih i lišenih slobode, je pokrenulo Specijalno drzavno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, a dokazi i obavještenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim ođeljenjem.
"Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se neće iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo će blagovremeno obavijestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima, poštujući i pravo javnosti da zna", kazao je Radonjić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala