Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Određen pritvor višestrukom silovatelju zbog ugrožavanja sigurnosti

© Sputnik / SputnjikZgrada pravosudnih institucija u Katanićevoj u Beogradu
Zgrada pravosudnih institucija u Katanićevoj u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2022
Pratite nas
I. M, koji je više puta osuđivan zbog silovanja, saslušan je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinarki „Informera“ koje su radile intervju sa njim, a potom mu je sudija za prethodni postupak Prvog suda odredio pritvor do 30 dana.
Protiv I. M. krivičnu prijavu podnela je redakcija „Informera“, između ostalog zbog rečenice u intervjuu upućene novinarkama "Ako odlučim da vas silujem, ja ću da vas silujem, ako nema nikoga da to spreči“. I. M. je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, braneći se da pretnju nije uputio novinarkama, već da je njom opisivao svoja ranija dela za koja je osuđivan, navode beogradski mediji.
Nakon saslušanja, zamenik tužioca je predložio sudu da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delo kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost. Sudija za prethodni postupak prihvatio je argumente tužioca i osumnjičenom I. M. odredio pritvor.
Tužilaštvo će, radi provere navoda krivične prijave, ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti, a potom će doneti odluku o daljem postupanju, saopšteno je iz Prvog osnovnog tužilaštva.
I. M. je uhapšen 30. septembra, kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.
Tužilaštvu je u petak redakcija dnevnog lista „Informer“ predala krivičnu prijavu protiv I. M, u kojoj je precizirano da je 27. septembra izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinarki koje su vodile razgovor sa njim, saopštilo je tužilaštvo.
Redakcija „Informera“ prethodno je objavila intervju sa I. M, koji je više puta osuđivan zbog silovanja, a nedavno je izašao iz zatvora pošto je odslužio kaznu od 15 godina.
Policijski kombi - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2022
SRBIJA
Uhapšen serijski silovatelj u Beogradu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala