- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Beograd je košarka, znaju i Amerikanci

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2022
Pratite nas
NBA za Evropu i Bliski istok je objavila novu aplikaciju na kojoj će se emitovati dokumentarni serijal u osam nastavaka, a jedan od gradova u fokusu je Beograd.
Preko NBA lig pas sistema od 29. septembra su dostupne tri epizode o Beogradu, Bolonji i Parizu, a delovi serijala o Kaunasu, Kelnu i Leverkuzenu, Sevilji, Istanbulu i Solunu biće objavljivani na nedeljnoj bazi.
U serijalu je Beograd apostrofiran kao jedan od najvažnijih košarkaških centara na svetu, a u epizodi o prestonici Srbije pojavljuju se Vlade Divac, Bogdan Bogdanović, glumac Darko Perić.
„U teškim vremenima, Beograd je često gledao na košarku kao na snagu dobra. Ovaj sport je pomogao u ujedinjenju srpskog naroda, stvarajući osećaj nacionalnog ponosa na srpske zvezde koje su predstavljale svoju zemlju na međunarodnim turnirima i u NBA“, navodi se.
Posebna pažnja je usmerena na rivalitet Partizana i Crvene zvezde, a o svemu govore i Marin Sedlaček, Žarko Paspalj, Nataša Kovačević i Jana Vesić.
„Grad oživljava kroz žestoko rivalstvo lokalnih beogradskih timova Crvene zvezde i Partizana. Oba tima su iznedrila vrhunske talente, uključujući bivšeg igrača Sakramenta Peđu Stojakovića i sadašnjeg beka Atlante Bogdana Bogdanovića“, ističe se.
Serijal će od 29. septembra biti dostupan preko servisa NBA lig pas, na sledećem linku.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala