Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Nikome na Zapadu nije stalo do mira - samo do propasti Rusije

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je danas da svi zapadni političari više žele poraz Rusije nego mir u Ukrajini.
„Nikome nije stalo ni do mira, ni do naroda, samo do propasti Rusije, koja će se završiti tako što će Rusija biti rasparačna i podeljena, što će se konačno doći do sibirskog bogatstva koje će biti podeljeno između moćnih i velikih“, rekao je srpski ministar.
On je naveo da je to, očigledno, cilj većine političara na Zapadu.
Komentarišući govor predsednika Srbije u UN, Vulin je rekao da je Vučić pokazao da je državnik, a ne političar i da je sinoć bio uz svoj narod i govorio istinu.
Vulin je na TV Pink rekao da Vučić govori isto i na Istoku i na Zapadu i uvek iz pozicije srpskog interesa.
"To se kod njega ne menja. Srbija sinoć nije spavala, ali je bila ponosna da vidi kakvog državnika ima, čoveka koji se upisuje u istoriju. Vučić je sinoć bio uz svoj narod i govorio istinu. To su stvari koje ostaju zapisane zauvek", rekao je Vulin.
Nađite mi jednog Srbina koji će moći da ospori jednu reč iz Vučićevog govora ili Amerikanca ili Evropljanina sa argumentima da kaže zašto Vučić nije u pravu, dodao je Vulin i ocenio da će se iz centara moći videti samo upadljiva tišina.
"Ponosan sam na ono što je izgovorio Vučić", poručio je Vulin.
Odgovarajući na pitanje o Otvorenom Balkanu, Vulin je rekao da je Srbija tu pokazala koliko je velika i da ne zatvara granice nego ih otvara.
"Srbija poziva druge da radimo zajedno, da otvorimo tržište, Evropi to ne odgovara jer smatra da je to neka vrsta konkurencije, a nije", rekao je Vulin.
On je upitao zašto Evropa ne kaže "potrebni ste nam razvijeni, nego priznajte Kosovo pa ćemo za 10 godina razgovarati o rome".
"Kao kad kažu uvedite sankcije Rusiji pa ćete moći da priznate Kosovo", prokomentarisao je Vulin.
Na pitanje o novoj "armaturi" dijaloga između Beograda i Prištine i modelu "dve Nemačke", Vulin je rekao da su u "dve Nemačke živeli Nemci, odnosno da na KiM imamo Srbe i većinu Šiptara", kao i da su dve Nemačke nastale nakon što je Nemačka, kako je naveo, počcinila genocid, a Srbija niti je nekog napala, niti je izvršila genocid.
"Ne treba nam nikakav ratni sukob. Vučić je dokazao da je posvećen miru, ali sumnjam da ima iskrene sagovornike sa druge strane...", rekao je Vulin.
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SRBIJA
„Neće mu oprostiti“: Brnabićeva o nastupu Vučića u Njujorku
Aleksandar Vučić u Ujedinjenim nacijama - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
SRBIJA
Vučić u UN: Mnogi u ovoj sali i danas imaju problem sa poštovanjem teritorijalnog integriteta Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala