- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vlada Srbije produžila zabranu izvoza dizela

© Tanjug / JADRANKA ILICBenzinska pumpa u Beogradu
Benzinska pumpa u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2022
Pratite nas
Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se ona produžava na još sedam dana.
Vlada je usvojila Uredbu o utvrđivanju posebnih iznosa koji se plaćaju za vreme Dečije nedelje u 2022. godini na svaku prodatu kartu u međumesnom i međunarodnom prevozu, železničkom, vodnom, vazdušnom i drumskom saobraćaju, kao i na svaku prodatu ulaznicu za pozorište, bioskop i drugu kulturnu i sportsku priredbu za koju se naplaćuju ulaznice, kao i na svaki prodat nosač zvuka sa snimljenim sadržajem.
Projekcija je da će na ovaj način biti ostvareni prihodi od oko 10.000.000 dinara, koji će biti iskorišćeni za organizaciju raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih deci i preduzimanje drugih mera za unapređivanje razvoja društvene brige o deci.
Na sednici je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o uspostavljanju saradnje između opštine Prijepolje i opštine Karačabej u Turskoj, a saradnja će biti uspostavljena u oblastima kulture i sporta, kao i u drugim društvenim oblastima, zatim na lokalnoj razmeni tehničkih znanja i iskustava o uslugama, ekonomskoj saradnji, zaštiti kulturnih i istorijskih obeležja i zaštiti životne sredine, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala