Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Država u subotu pokazala snagu, organizovanost i sposobnost

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolicija na Bulevaru kod Ustavnog suda Srbije
Policija na Bulevaru kod Ustavnog suda Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2022
Pratite nas
Država je u subotu pokazala svoju snagu, organizovanost i sposobnost da pruži zaštitu građanima Beograda i njihovim gostima, kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin u sedištu Posebne jedinice policije Policijske brigade, gde je razgovarao s rukovodiocima čije su jedinice bile angažovane tokom subotnjih dešavanja u Beogradu.
Ministar je pohvalio rad i postupanje svih policijskih službenika koji su tokom subote očuvali javni red i mir i bezbednost građana i njihove imovine i naglasio da su sve angažovane jedinice MUP-a delovale i postupale sinhronizovano, efikasno i jedinstveno.
Istakao je da MUP intenzivno radi na identifikaciji svih lica koja su u subotu svojim ponašanjem vređala javni moral i kršila javni red i mir ili učestvovala u napadima na policiju.
„Ničije uverenje ili životni stil nisu opravdanje za besramno ponašanje i vređanje srpskih svetinja i države, baš kao ni za fizičke napade na policiju. Država Srbija je na čelu sa predsednikom Vučićem pokazala punu ozbiljnost i snagu, a pripadnici policije profesionalnost i požrtvovanost", naveo je ministar.
Kazao je i da je na očuvanju javnog reda i mira u subotu bilo angažovano oko 6.000 policajaca, da je povređeno 13 pripadnika MUP-a, privedeno 87 lica, protiv 11 lica su podnete krivične prijave, a protiv ostalih lica prekršajne prijave nadležnim organima, te da nijedan građanin nije povređen.
"Ponosan sam na sve moje policajce, i ponosan sam na to što je policija svako naređenje predsednika Vučića sprovela uspešno i efikasno", kazao je Vulin i dodao da su pripadnici policije sačuvali bezbednost svih građana Beograda i njihovih gostiju.
Takođe, kako je rekao, nijedan policajac nije dopustio da mu njegovi lični stavovi po pitanju gej parade umanje profesionalizam i spreče da na najbolji mogući način rade svoj posao.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala