Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Pintera: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Mađarske Atilu Pintera
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Mađarske Atilu Pintera  - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Mađarske Atilu Pintera i zahvalio mu za dugogodišnji snažan doprinos razvoju odnosa dveju zemalja i prijateljstva dva naroda.
Predsednik Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Mađarske, zahvaljujući međusobnom razumevanju, na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji.
On je izrazio zadovoljstvo što je danas u prilici da najvišim državnim ordenom nagradi posvećenost premijera Orbana jačanju partnerstva naših dveju zemalja, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike, prenosi Tanjug.
Ambasador Pinter je rekao da mu je bilo zadovoljstvo da predstavlja svoju zemlju u Srbiji i da, koliko god može, doprinosi razvoju prijateljstva i saradnje, ali i da prati ubrzan napredak Srbije, prenosi Tanjug.
Takođe je naglasio da mu je čast da u svom poslednjem radnom danu kao ambasadora u našoj zemlji svedoči dodeli najvišeg ordena premijeru Orbanu.
Predsednik Vučić i ambasador Pinter razgovarali su i o bilateralnim odnosima i raznovrsnoj saradnji dveju zemalja, a posebno o realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata.
Dvojica sagovornika su uvereni da će se Srbija i Mađarska uvek naći jedna drugoj kad je to potrebno.
Vučić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija.
Predsednik Srbije je ambasadoru Pinteru poželeo mnogo uspeha u budućem profesionalnom životu, navedeno je u saopštenju.
Premijer Mađarske Viktor Orban  - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2022
EKONOMIJA
Orban: Evropljani su energetski patuljci, a uvode sankcije džinu – to je loše /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala