- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Šta je svetu pokazao susret Putina i Sija /video/

Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik
Danas u vestima:
Predsednik Demosa Miodrag Lekić, oko kojeg je postignuta saglasnost stare većine za mandatara nove vlade, nije optimista da bi stranke pobednice avgustovskih izbora iz 2020. mogle da postignu dogovor, kao što je to slučaj sa jednim od lidera DF Andrijom Mandićem, koji veruje da još postoji šansa da se stranke slože.
Sve jasnije se ispoljava rastuća uloga novih centara moći, koji sarađuju na međunarodnom pravu i Povelje Ujedinjenih nacija, poručio Vladimir Putin na samitu Šangajske organizacije za saradnju.
Susret kineskog i ruskog predsednika u Uzbekistanu pokazao da nesumnjivo postoji sinergija između te dve države I da se radi na njegovom jačanju, koji se zapadu nikako neće svideti, ocenjuju analitičari.
Glasovi da iza zabrane Evroprajda stoji Rusija koja preko litija u Beogradu, vlasti u Republici srpskoj i pojedinih političkih snaga u Crnoj Gori širi svoj uticaj na Balkan, ne odgovara istini, tvrde stručnjaci.
Viktor Orban tvrdi da su Evropljani energetski patuljci koji uvode sankcije energetskom džinu. Eksperti saglasni da je od kapitalnog značaja to što su Beograd i Budimpešta saglasni da politika sankcija nema smisla.
U Ruskom domu otvorena izložba „Duša Srbije“, posvećena izradi mozaika u Hramu svetog Save čiji je autor ruski umetnik Nikolaj Muhin, uz ocenu da je mozaik simbol rusko-srpskog bratstva.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala