- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Kako Srbi sa Kosova vide nove poruke iz Beograda /video/

Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik
Danas u vestima:
Sednica srpskog parlamenta na kojoj je usvojen izveštaj o pregovaračkom procesu s Prištinom tokom protekla dva dana pomno je praćena i na Kosovu i Metohiji. O utiscima smo razgovarali s građanima Kosovske Mitrovice.
Kosovo je neotuđivi deo srpske teritorije i vremenska odrednica u rešavanju ovakvih problema ne znači bukvalno ništa, kaže za Sputnjik u osvrtu na sinoćnju sednicu Ratko Ristić, prorektor Univerziteta u Beogradu zadužen za međunarodnu saradnju .
Više od 20.000 ljudi evakuisano u Rusiju iz Harkovske oblasti. U hersonskom pravcu ratuju plaćenici iz SAD, Francuske, Nemačke i Holandije, odbijen napad Kijeva sa Crnog mora na Herson. U Zaporoškoj oblasti zbog grupisanja ukrajinskih trupa na liniji fronta dodatno ojačana odbrambena linija.
Sukob Tadžikistana i Kirgizije nadovezao se na razmenu vatre između Bakua i Jerevana; uz nedavni pokušaj otvaranja ratnog konflikta na teritoriji Pridnjestrovlja, sračunat je na slabljenje Rusije, upozoravaju analitičari.
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odbili veto na nedavanje agremana novom nemačkom ambasadoru u Bosni i Hercegovini; Dodik je ovo očekivao -- nije isključeno da mu je baš to bio i cilj, kažu analitičari
Knjiga sećanja“ jasenovačkih žrtava predstavljena u Prijedoru, na pedesetim jubilarnim „Književnim susretima na Kozari”
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala