- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Apokaliptične scene iz Hrvatske: Oluja prevrtala kamione, oštećene sve kuće u Čazmi, nema struje

Pratite nas
Snažno nevreme praćeno jakim vetrom i kišom zahvatilo je danas popodne područje Čazme u Hrvatskoj gde su oštećeni krovovi mnogih objekata i vozila, a na teren su upućene dežurne službe, prenose hrvatski mediji.
Jak vetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione, a prema prvim informacijama velika materijalna šteta nastala je na krovovima kuća, poslovnih objekata, vozilima i osnovnoj školi u Čazmi.
„Neviđeno nevreme pogodilo je Čazmu i stanje je katastrofalno. Prevrnuti kamioni i automobili, srušeni krovovi kuća i gotovo da nema kuće koja nije nastradala. Civilnih žrtava koliko mi je poznato nema i to je najbitnije. Materijalna šteta je ogromna. Koliko nam je poznato, struje neće biti barem dva dana“, rekao je župan Marko Marušić, prenosi Jutarnji list.
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak dodaje da su oštećenja ozbiljna i da se radi o višemilionskoj šteti.
„Veliki broj stambenih objekata u potpunosti je ostao bez krova, dakle ne samo bez crepa, već bez cele drvene građe. Barem 30-tak je takvih kuća, a u celom gradu nema kuće koja nije oštećena“, naglasio je Pirak, dodajući da su osim kuća stradali i brojni privredni objekti.
Što se javne infrastrukture tiče, stradao je dalekovod i Čazma je trenutno bez struje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala