- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Turski mediji: Ankara traži od Kijeva da razjasni kampanju protiv turskih biznismena

CC BY 2.0 / KLMircea / Flickr / Turska zastava i most preko Bosfora
Turska zastava i most preko Bosfora - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
Pratite nas
U Ukrajini je počela agitacija da se uvedu sankcije protiv turskih biznismena zbog toga što Ankara ne podržava antiruske odluke Zapada, piše turski list „Ajdlink".
Turska je tražila od ukrajinskih vlasti da razjasne kijevsku agitacionu kampanju protiv turskih biznismena i banaka. Navodi se da je sa takvim pozivom nastupila i ambasada Turske u Kijevu.
„Izvori su saopštili da je turska strana skrenula pažnju ukrajinskoj strani svoju odlučnu reakciju i traženo je pojašnjenje", piše list pozivajući se na diplomatske izvore.
Turski medij dodaje da je u Ukrajini počela agitacija da se uvedu sankcije protiv turskih biznismena zbog nedostatka podrške Ankare antiruskim odlukama Zapada. Pojašnjava se, da je objavljen spisak rukovodilaca niza turskih banaka sa fotografijama, kao i pozivi da se sankcije uvedu protiv određenih kompanija i pojedinaca.
Ranije su turski mediji naveli da evropske zemlje, koje su hvalile bivšeg predsednika Sovjetskog Saveza za ukidanje „gvozdene zavese" i istovremeno otkazuju mogućnosti da Rusi jednostavnom procedurom dobiju vize, deluju veoma licemerno.
Turisti na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2022
RUSIJA
Peskov: Rusija čeka turiste iz neprijateljskih zemalja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala