- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh: Moskva je ostrvo slobode i otpora

© MID RFRuski patrijarh Kiril
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
Pratite nas
Moskva ostaje ostrvo slobode i duhovnog otpora pokušajima da se izmeša dobro i zlo i ukine moral u svetu, smatra Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

"Savremena Rusija je dovoljno jaka da pruži otpor mnogi silama, uključujući i one koje se bore protiv Boga, silama koje imaju za cilj da čovek prestane da pravi razliku između dobra i zla. Mi moramo da čuvamo ovu sposobnost razlikovanja dobra od zla, rukovodeći se, ne trenutnim ili političkim interesima, ljudskim ambicijama, već moralnim zakonom koji je Bog ugradio u naše duše, ljudsku prirodu. Daj Bože da glavni grad Moskva ostane ostrvo slobode u ovom olujnom svetu, da se tu formira zdrav duhovni otpor pokušajima da se izmešaju dobro i zlo, pokušajima da se prestane nazivati greh grehom, a vrlina vrlinom“, rekao je patrijarh Kiril.

On je primetio da je u svetu koncept greha nestao iz političkog leksikona, „jer je umesto razlikovanja dobra i zla, nastao novi model ponašanja koji ima za cilj da sama ličnost napravi izbor. Ona treba sama da određuje šta je dobro za njega i šta zlo“.
„Kada je značajan deo takozvanog civilizovanog sveta prihvatila ove ideje, naša zemlja, kao što je to bilo u davna vremena, zadržala je sposobnost da se odupre ovom strašnom iskušenju“, objasnio je patrijarh.
Ruski patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2022
RUSIJA
Ruski patrijarh: Moskva je ostrvo slobode i otpora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala