Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Stejt department: Sporazum Beograda i Prištine o ličnim kartama korak napred ka normalizaciji odnosa

© AP Photo / Luis M. AlvarezStejt department
Stejt department - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države podržavaju sporazum Beograda i Prištine o ulazno-izlaznim dokumentima i vide ga kao važan korak napred ka normalizaciji odnosa usredsređenoj na međusobno priznavanje, izjavio je Vedant Patel, portparol Stejt departmenta.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Patel je to rekao na brifingu za novinare na kom je odgovarao i na pitanja vezana za poslednji dogovor u dijalogu Beograda i Prištine.
„Kao što znate, kroz dijaloge uz podršku EU, Srbija je pristala da eliminiše dokumente za ulazak i izlazak za nosioce kosovskih ličnih dokumenata, a Kosovo se složilo da ne uvodi dokumente za ulazak i izlazak za nosioce lične karte Srbije. SAD i ovo odeljenje podržavaju ovaj sporazum i vide ga kao važan korak napred ka normalizaciji odnosa usredsređenih na međusobno priznavanje“, rekao je Patel.
On je naveo i da se dijalog pokazao kao važan i fleksibilan mehanizam za rešavanje sporova.
„Dijalog je mehanizam kroz koji Srbija i Kosovo mogu da dođu do sveobuhvatnog dogovora o normalizaciji odnosa dve zemlje koji će obema zemljama otvoriti evropsku budućnost. Na osnovu posvećenosti obe strane i napornog rada specijalnog predstavnika EU, naći ćemo način da idemo napred na miran način“, naveo je Patel, prenosi Kosovo onlajn.
Administrativni prelaz Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
SRBIJA
Sprema li se dogovor i za registarske tablice – koje su opcije u igri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala