- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Poljska moli Francusku da ubrza isporuku oružja Ukrajini

© UPSI MO RFUkrajinski tenk T-64
Ukrajinski tenk T-64 - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Poljska moli Francusku da ubrza isporuke oružja Ukrajini, izjavio je premijer Poljske Mateuš Moravecki novinarima u Parizu nakon sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Zamolio sam i obratio sam se predsedniku da što pre isporuči oružje i pojača finansijsku pomoć Ukrajini. Znamo da država koja ratuje mora da se uzda u svoje saveznike“, rekao je Moravecki.

Rusija je ranije poslala zemljama članicama NATO-a protesnu notu zbog isporuka naoružanja Ukrajini. Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je naveo da bilo koji teret koji ima oružje za Ukrajinu će biti legitiman cilj za Rusiju.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Nemačka ministarka: Berlin spreman da pomaže Kijevu, ali sada nema dovoljnu količinu slobodnog oružja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala