- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Manu Čao 23. septembra u Botaničkoj bašti

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaManu Čao
Manu Čao - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2022
Pratite nas
Poznati francusko-španski muzičar Manu Čao i veliki miljenik srpske publike, održaće koncert 23. septembra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu.
Koncert pod nazivom „Akustik“ biće realizovan u okviru serije koncerata „Garden sešons“ u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.
Manu Čao je muzičar koji peva na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom, a povremeno i na drugim jezicima.
Svoju muzičku karijeru započeo je u Parizu, svirajući sa grupama „Hot pents” i „Los karayos”, koje su kombinovale različite jezike i muzičke stilove.
Sa prijateljima i bratom Antoanom Čaom osnovao je bend „Mano negra” 1987. godine, koji je postigao značajan uspeh, posebno u Evropi, s hitovima – „Mala Vida”, „King of Bongo”, „King Kong Five”, „Out Of Time Man”.
Postao je solo umetnik 1995. godine i od tada redovno ide na turneje sa svojim bendom „Radio Bemba“ čiji je cilj bio da se dočara zvuk ulične muzike i barskih scena iz različitih kultura.
Manu Čao i grupa proveli su nekoliko godina putujući po Južnoj i Centralnoj Americi, snimajući novu muziku, na osnovu čega je nastao album „Clandestino” 1998. godine prodat u preko pet miliona primeraka, a posebno su se izdvojile pesme „Bongo Bongô i „Clandestino”.
Usledili su albumi „Próxima Estación: Esperanza” (2001), „Radio Bemba Sound System” (2002), „Sibérie m''était contéee” (2004), „La Radiolina” (2007), „Baionarena” (2008), a nedavno je Manu Čao objavio nove pesme, među kojima je najnovija „Me Provoca Te Ver”.
Manu Čao više puta je nastupao u Srbiji na različitim lokacijama – na festivalu „Egzit” u Novom Sadu više puta, u Beogradu na Stadionu Tašmajdan i u Hali sportova.
Bil Guld, basista i šef „Faith No More“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
KULTURA
Bil Guld iz „Faith No More“ rokonačelnik 55. Zaječarske gitarijade
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala