- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Severna Makedonija kupuje PVO sistem od Francuske, tajna gde će biti postavljen

Vojska Severne Makedonije - Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2022
Pratite nas
Severna Makedonija će od Francuske kupiti sistem protivvazdušne odbrane, koji bi trebalo da bude isporučen sledeće godine, najavila je ministarka odbrane Slavjanka Petrovska.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Petrovska je navela da će početkom septembra potpisati ugovor o nabavci protivvazdušnog sistema sa francuskim kolegom.
„Neće biti saopšteno gde će biti postavljen protivvazdušni sistem, jer je to naš strateški interes. Početkom septembra potpisaću ugovor o porudžbini sa francuskim kolegom i sledeće godine očekujemo isporuku“, rekla je Petrovska.
Ministar odbrane Severne Makedonije kazala je kako je ta država spremna da pošalje dodatnu vojnu pomoć Ukrajini, ukoliko je ona bude tražila, ali samo ako to ne naruši borbenu gotovost Skoplja.
Ona je dodala i da će u Severnu Makedoniju do kraja godine stići još 27 oklopnih transportera iz SAD.
„Njihova nabavka je jedan od osam velikih projekata modernizacije armije. Radi se o dogovoru koji je zaključen prošle, a ove godine se realizuje. Ta oklopna vozila stizaće do 2028. godine, kada ćemo ih imati ukupno 96. Već je u toku obuka za njihovo korišćenje, pošto imaju specifičnu opremu“, rekla je Petrovska za severnomakedonske medije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala