- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Svetski ekonomski rat – zapad i istok odmeravaju snage | Energija Sputnjika

© Flickr / CatDancingDalekovod
Dalekovod - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2022
Pratite nas
I pre korona krize u svetu smo imali ekonomsko nadmetanje velikih sila. Sa jedne strane SAD, Velika Britanija i EU, gde prednjače njene najbogatije članice – Nemačka, Francuska i Italija. Sa druge Kina, Rusija i zemlje bogate energentima, pre svega Venecuela i bliskoistočne zemlje poput Irana.
Pre rata u Ukrajini SAD su imale specijalne ekonomske mere i protiv određenih privrednih sektora evropskih zemalja, a posebno su insistirale na tome da Evropa odustane od ruskog gasa. Sada, sa nizom sankcija protiv ruskih energenata, koje Vašington spretno dozira, kako ne bi ugrozio svoju ekonomiju, EU je i bukvalno a kolenima jer ne može bez nafte, gasa, pa i uglja iz Rusije.
Ekonomska kriza se ogleda u sve većoj inflaciji, a analitičari upozoravaju da bi recesija mogla imati nesagledive posledice.
O tome kakva je situacija sada i šta bi moglo da se desi u narednim mesecima u „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa Bojanom Stanićem, pomoćnikom direktora za analitiku PKS.
Svetski ekonomski rat – zapad i istok odmeravaju snage | Energija Sputnjika
Energija Sputnjika“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Jelica Putniković, stručnjak za energetiku.
Teme su mahom vezane za energetiku i ekonomiju, lokalnog i globalnog karaktera, a gosti su stručnjaci u svojim poljima. Emituje se svakog ponedeljka u 21.00.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala