- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šmit objasnio zašto je nedavno burno reagovao u javnosti

© Sputnik / Lola ĐorđevićKristijan Šmit
Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2022
Pratite nas
Takozvani visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit je svoju nedavnu burnu reakciju na konferenciji za novinare u Goraždu, koja je izazvala mnoštvo reakcija u BiH, Nemačkoj i regionu, kaže da svako ponekad dođe u takvu situaciju.
„A znate, ponekad svako dođe u situaciju da mora biti glasan da bi ga čuli. Moja poruka stoji. Moram reći da sam i prilično zadovoljan da sam imao toliko reakcija od običnih ljudi“, rekao je Šmit u velikom intervjuu za sarajevski portal Kliks.
Šmit je tokom posete Goraždu razgovarao sa novinarima o izmenama Izbornog zakona i deblokadi Federacije BiH, i tom prilikom vrlo žustro govorio, ljut zbog, kako je rekao, nerada političara, igranja političkih igara i prebacivanja odgovornosti s jednih na druge.
Na pitanje novinara o tome zbog čega se nije fokusirao i na prava Ostalih prilikom sastavljanja izmena, Šmit je reagovao vrlo otvoreno i burno.
„Glupost, potpuna glupost. Ljudi, nisam došao da sedim i stojim ovde, ja brinem za ovu državu. Ovo je grad u kojem su ljudi gubili živote i mi (OHR) nismo ovde da igramo političke igre. Političari ih igraju i meni je više dosta toga. Žao mi je što sam glasan, ali preko glave mi je insinuacija koje su netačne“, rekao je Šmit.
Šmitov nastup gde je vidno iznerviran izazvao je lavinu reakcija kako javnosti u regionu, tako i nemačkih medija.
Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2022
REGION
Pala maska građaninu Šmitu: Šta se desilo čoveku koji bi da bude visoki predstavnik, pa urla i preti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala