- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Objavljene nove cene goriva

© Tanjug / JADRANKA ILICBenzinska pumpa u Beogradu
Benzinska pumpa u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2022
Pratite nas
Ministarstvo trgovine objavilo je nove cene goriva. Evrodizel će se od danas od 15 časova prodavati po ceni od najviše 207 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 180 dinara za litar.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Maksimalna cena evro dizela prethodne nedelje bila je 209 dinara, a maksimalna cena benzina evro premijum BMB 95 biće 184 dinara.
Vlada je usvojila i Odluku o privremenom smanjenju akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto.
Ovu odluku vlada je donela imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i očuvanja privredne stabilnosti.
Na jučerašnjoj sednici doneta je i izmenjena odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana.
Donošenjem ove mere sprečiće se moguće štete po privredu i građane s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala