- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Švajcarska izgubila neutralni status, ne može da zastupa interese Kijeva u Rusiji

© Sputnik / Natalья SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2022
Pratite nas
Švajcarska je uvođenjem antiruskih sankcija izgubila neutralni status i ne može da zastupa interese Kijeva u Rusiji, izjavio je zamenik direktora Odeljenja za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Ivan Nečajev na brifingu u Moskvi.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

„Švajcarce je zaista interesovalo naše mišljenje o mogućem zastupanju interesa Ukrajine u Rusiji i Rusije u Ukrajini i to prilično davno“, rekao je Nečajev.
„Mi smo vrlo jasno odgovorili da je Švajcarska, nažalost, izgubila status neutralne države i ne može da bude ni posrednik ni zastupnik interesa. Kao što je poznato, Bern se pridružio nelegalnim sankcijama protiv Rusije, on podržava antinarodni nacistički režim u Kijevu, učestvuje u agresivnoj rusofobičnoj kampanji koju su pokrenuli Zapad i Ukrajina. Apsolutno je neshvatljivo kako se takvim ponašanjem može ponuditi posredovanje, zastupanje i druge dobre usluge“, ocenio je Nečajev.
Prema njegovim rečima, „činjenica da je Bern, znajući naše mišljenje, nastavio pregovore sa Kijevom po pitanju međusobnog zastupanja, potvrđuje da ga ne zanimaju interesi Rusije“.
„To samo potvrđuje naš stav da ne može biti reči ni o kakvom zastupanju i posredovanju Švajcarske“, zaključio je on.
Ranije je švajcarsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da su Švajcarska i Ukrajina postigle dogovor o tome da interese Kijeva u Rusiji zastupa Švajcarska.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala