- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Uznemirujuć test „Teslinog“ auto-pilota: Ne prepoznaje decu na putu /video/

CC0 / Unsplash/David von Diemar / Tesla model 3
Tesla model 3 - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2022
Pratite nas
Profesionalni test-vozač isprobao je na poligonu u Kaliforniji „Teslinog“ auto-pilota i rezultati su, najblaže rečeno, uznemirujući.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Grupa za bezbednost saobraćaja „Dawn Project“ tvrdi da najnovija verzija „Tesline“ samovozeće tehnologije nije bezbedna za upotrebu, nakon što automobil u nekoliko navrata nije prepoznao dete na putu i pošto je udario u lutku bez stajanja.
Tvrdnje da tehnologija očigledno ima problema u prepoznavanju dece na putu deo su kampanje kojom se od američkog Kongresa traži da zabrani korišćenje „Tesline“ tehnologije auto-pilota.
U nekoliko testova, profesionalni test-vozač utvrdio je da softver, pušten u upotrebu u junu, nije uspeo da prepozna lutku deteta prilikom prosečne brzine od 40 kilometara na sat, niti pri većim.
Osnivač grupe „Dawn Project“, Den O‘Daud, nazvao je rezultate „duboko uznemirujućim“, dodajući da tvrdnje „Tesle“ da je novi softver „neverovatan“ nisu tačne i predstavlja smrtonosnu pretnju po ljude.
„Više od 100.000 ljudi vozi „tesle“ i na javnim putevima koristi softver za samovozeći mod i tako u rizik stavlja decu širom zemlje“, istakao je O‘Daud, prenosi RTS.
Fabrika za proizvodnju automobila Tesla - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2022
EKONOMIJA
„Tesla“ otvara novu fabriku u Kini - kapacitet dva miliona vozila
Parking mesto za punjenje električnog automobila - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2022
SVET
Električni automobil pao sa trećeg sprata, poginulo dvoje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala