- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Sabor trubača u Guči posetilo 100.000 ljudi

© Sputnik / Aleksandar MilačićDragačevski sabor trubača u Guči
Dragačevski sabor trubača u Guči - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Ovogodišnji Dragačevski sabor trubača u Guči, koji je trajao od 5. do 7. avgusta, posetilo je 100.000 ljudi, objavili su organizatori manifestacije.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Direktorka turističke organizacije Dragačevo Aleksadra Mitrović istakla je da je manifestacija protekla u najboljem redu, te da je broj gostiju opravdan, uzimajući u obzir da je u pitanju događaj koji ima svoju dugu tradiciju.
„Najveći broj stranih turista došao je iz zemalja regiona, ali i iz Francuske, Holandije i Portugala. Drago mi je da su utisci gostiju i više nego pozitivni i da su uspeli da na pravi način osete energiju sabora, po kojoj smo nadaleko poznati. Posebno sam ponosna što smo bogatim muzičkim programom i kulturno-umetničkim sadržajem uspeli da prevaziđemo sva očekivanja“, rekla je Mitrovićeva.
Podsećanja radi, tokom tri festivalska dana publika je imala priliku da uživa u zvukovima višestruko nagrađivanih majstora trube – Dejana Jevđića, Dejana Lazarevića, Dejana Petrovića sa svojim „Big Bendom“, Ekrema Mamutovića, Bobana i Marka Markovića.
Posetioci su imali priliku da čuju i Danicu Crnogorčević, zatim prepoznatljive tonove „Big Benda“, orkestra RTS-a, Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.
Među gostima manifestacije našao se i bend „Divanhana“ i grupa „357“.
Pobednik ovogodišnjeg 61. Dragačevskskog sabora trubača u Guči je Elvis Bajramović, dok je titulu Najboljeg orkestra poneo orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala