- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Misle da je crkva obična zgrada: Ostaci razbijene vojske nastavljaju s provokacijama na Cetinju

© Sputnik / SputnjikZastava Crne Gore i putokazi na Dvorskom trgu na Cetinju
Zastava Crne Gore i putokazi na Dvorskom trgu na Cetinju - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2022
Pratite nas
Književnik Milutin Mićović kaže za Sputnjik da su provokacije koje smo vidjeli poslednjih dana ispred Cetinjskog manastira posledica dugog rascjepa u Crnoj Gori.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Provokacije koje gledamo poslednjih dana ispred Cetinjskog manastira su posledica vladanja jedne partije i jedne ideologije koja je narod razdvojila, ali nije samo narod razdvojila, već i um od istine. Oni koji su bili u tom monopolu mislili su da posjeduju istinu, ali se pokazalo da u stvari udaraju glavom o zid, jer ne znaju gdje je istina. Njima ne treba Cetinjski manastir i crkva radi crkve, njima treba da pokušaju da je otmu od onih kojima crkva treba“, kaže Mićović, komentarišući to što su poslednjih dana državne zastave Crne Gore kačene na ogradu Cetinjskog manastira.
Naš sagovornik, koji je inače dobitnik nagrade „Miroslavljevo jevanđelje“ za roman „Luče u tami Crne Gore”, ističe da je tu riječ o nekim formama poslednjeg raspada režima koji je dugo držao razne monopole i koji je imao namjeru da uspostavi monopol i nad pravoslavnim narodom u Crnoj Gori, ali to im se obilo o glavu i sada ti ostaci razbijene vojske oblijeću oko crkava, lijepe zastave za crkve...
„Oni misle da je crkva obična zgrada, nešto što je sasvim vidljivo i opipljivo. A crkva je za njih nešto što je zasigurno nevidljivo i nepoznato“, kazao je Mićović za Sputnjik.
Cetinjski manastir - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
REGION
Nova provokacija: Zastava Crne Gore projektovana na zidu Cetinjskog manastira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala