- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvi čovek norveškog rukometa kažnjen zbog progona Rusa

CC0 / Pixabay / Rukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
Pratite nas
Komisija Svetske rukometne federacije (EHF) utvrdila je da je predsednik Rukometnog saveza Norveške Kare Geir Lio prekršio Etički kodeks odlukom da kazni Rusiju i raskine sponzorske ugovore sa kompanijom iz ove zemlje.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Na osnovu žalbe Rukometnog saveza Rusije, Norvežaninu je izrečena opomena jer je prekršio pravilo Kodeksa koje kaže; „Pojedinci ne smeju da povlače jednostrane poteze koji bi mogli ga ugroze interese EHF i rukometa uopšte“, navodi se u pismu izvinjenja koje je EHF dostavio Rukometnom savezu Rusije.
A šta je to Norvežanin uradio?
Rukometni savez Norveške odlučio je da prekine saradnju sa takmičenjima kojima je sponzor kompanija „Delo grup“, jedan od giganta na tržištu transporta. Ova kompanija je sponzor i rukometne Lige šampiona, a na njenom čelu se nalazi Sergej Šiškarev (na fotografiji), koji je istovremeno i predsednik Rukometnog saveza Rusije.
© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaP/k, posvящennaя sozdaniю PGK CSKA
P/k, posvящennaя sozdaniю PGK CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2022
Po izbijanju situacije u Ukrajini, predsednik Rukometnog saveza Norveške preuzeo je na sebe inicijativu da prekine saradnju sa predstavnicima Rusije. Protivio se gostovanju norveškog kluba Dramena u Krasnodaru na revanš meču Kupa izazivača Evrope, a kritikovao je i Šiškareva:
„Moramo sada svi zajedno da udarimo na Rusiju, a Delo grup mora da bude deo tog udarca. Želimo da raskinemo ovaj ugovor bez odlganja“, rekao je Lio.
Kasnije je bio euforičan i kada su ruskom rukometu uvedene sankcije.
„Mislim da je ovo vrlo dobro, i da je to ono što nam treba. Važno je da sport kolektivno odgovori u vezi Rusije sada“, rekao je Norvežanin.
Inače, za razliku od mnogih sportiva, u rukometu su odnosi između Rusije i EHF-a na konstruktivnom nivou i ova organizacija ponavlja da jedva čeka priliku da ponovo omogući takmičenje ruskim klubovima i reprezentaciji.
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
SPORT
Hrvati upozoravaju na Srbiju
Stefan Dodić - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2022
SPORT
Stefan je blago Srbije – najbolji mladi rukometaš Evrope /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala