- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U Budvi trenutno 40.749 gostiju

© AP Photo / EILEEN KOVCHOKBudva, Crna Gora
Budva, Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Na osnovu zvaničnih podataka koje Turistička organizacija opštine Budva svake sedmice dobija od hotela, kampova, hostela, odmarališta i posredstvom sistema koji se odnosi na registrovane turiste u privatnom smještaju, u Budvi boravi 40.749 gostiju, što je na nivou prošle godine, saopšteno je iz lokalne TO.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Kako navode, u hotelima odmara 17.137 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Švajcarske.
„HG ‘Budvanska rivijera‘, najveća hotelska grupacija u Crnoj Gori, ovih dana bilježi stoprocentnu popunjenost smještajnih kapaciteta. Dominiraju gosti iz regiona, Kazahstana i Izraela, ali i zapadne Evrope i zemalja Baltika. Trend odlične popunjenosti u svim objektima ‘Budvanske rivijera‘ zadržaće se tokom cijelog avgusta, a u ovom periodu postoje i dobre najave za septembar – ističu u ovom preduzeću“, saopšteno iz TO Budva.
U privatnom smještaju je registrovano 22.663 gosta, a najviše ih je iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Njemačke.
„Prema poslednjim zvaničnim podacima Sekretarijata za privredu Opštine Budva – sektora za turizam, trenutno je na području budvanske rivijere zvanično izdato 2.900 odobrenja o obavljanju ugostiteljske djelatnosti u domaćinstvima, odnosno kategorisano je oko 33.000 ležajeva. Podaci govore i da na teritoriji opštine Budva ima oko 18.000 stambenih jedinica, odnosno oko 70.000 uslovnih ležajeva u objektima koji plaćaju turističku taksu“, navode u TO Budva.
Prema podacima Turističke organizacije opštine Budva i procjeni broja gostiju u privatnom smještaju na osnovu parametra iznesenog komunalnog otpada sa područja opštine Budva, u Budvi ukupno boravi blizu 65.000 gostiju, što je na nivou prošle godine.
Plaža ispred hotela Princes - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
EKONOMIJA
Nagla promena na crnogorskom primorju – traži se krevet više
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala