- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Episkop Metodije o „Oluji“: Proterali su naš narod, a zemlja im je sve više pusta

© Sputnik / Boban NovovićVladika Metodije
Vladika Metodije - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Episkop budimljansko-nikšićki Metodije poručio je, povodom današnjeg obeležavanja oružane akcije Oluja, tokom koje je iz Hrvatske proterano oko 250.000 Srba, dok je oko 2000 njih poginulo ili se i danas vode kao nestali, da molitveno uvek treba da se sećamo stradanja našeg naroda, koji je prognan iz Srpske Krajine.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

"Sećamo se njih, molimo se Bogu i znamo da, iako su tada oni koji su to činili našem narodu, na prostoru na kojem sad oni žive, u toj svojoj državi, misleći da će sebe usrećiti, svoju državu i narod tako što će drugi narod, koji ne navide, mrze, ne vole proterati i time sebi više mesta i prostora učiniti za život, koji će im biti udobniji, lepši, ovih 27 godina kojih je proteklo pokazalo je da tih 200 i više hiljada naših proteranih sunarodnika duplo manji broj od onih Hrvata koji su, za ovih nekoliko godina, otišli iz svoje zemlje, iz koje su proterali naš narod, time svedočeći da sebe nisu usrećili nego da se ta zemlja sve više pusta i polako iseljava", kazao je episkop Metodije juče u manastiru Ðurđevi stupovi.
Poručio je da je ovo velika opomena ne samo za njih koji su napravili taj veliki greh prema svojim susedima i sažiteljima, narodu koji je tu autentičan i autohton, i koji je proteran.
"To je opomena za sve one koji misle da, tjerajući druge ljude koji su različiti i na različit način se Bogu mole, ili se uopšte ne mole, da će usrećiti sebe i svoju državu ako njih budu proterali, ako im budu naneli zlo. Ako se zlo vrši u ime nekog višeg cilja, taj cilj i rezultat će uvek biti naopak i propast, jer to nije način. Tako nas nije Hristos učio kako treba da živimo. Na taj način sigurno nećemo biti izabrani u poslednjem danu, kada Hristos bude dolazio", naveo je vladika budimljansko-nikšićki, preneo je podgorički Dan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala