- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

DF: Abazović i Joković da se odrede prema našoj ponudi

© Nebojša PopovićKonferencija za štampu Demokratskog fronta
Konferencija za štampu Demokratskog fronta - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022
Pratite nas
Demokratski front konstatuje da su premijer i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i Vladimir Joković svojim jučerašnjim ćutanjem ignorisali njihovu javnu ponudu o resetovanju odnosa parlamentarne većine, koja bi kroz model tehničke vlade bila zadužena da pripremi i organizuje parlamentarne, predsjedničke i lokalne izbore u jednom danu.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Oni pozivaju Abazovića i Jokovića da „nakon što je izvesno da je Abazovićeva vlada pala, i da ne postoji teoretska mogućnost da, posle svega, polovina ministara koji su bili za potpisivanje Temeljnog ugovora, nastavi da funkcioniše sa gotovo drugom polovinom koja je bila protiv potpisivanja, smatrali smo našu ponudu državničkom, odgovornom, i što je najvažnije, u interesu građana Crne Gore”, saopštili su iz DF-a.
Pošto je Vlada izgubila podršku dve trećine poslanika koji su je podržavali, iz DF-a smatraju da su Abazović i Joković prvopozvani da odgovore na njihovu ponudu.

„Bez obzira na političke i ideološke razlike, verujemo da je ovaj predlog prihvatljiv većini respektabilnih političkih subjekata i da predstavlja jedini mogući izlaz iz postojeće krize”, saopštili su iz tog saveza.

Oni su napomenuli da ignorisanje ove ozbiljne društveno-političke krize ne može da traje u nedogled.
„Pozivamo Abazovića i Jokovića da se u narednih nekoliko dana jasno odrede o našoj poštenoj ponudi, jer će ih u suprotnom DF prepustiti njihovoj sudbini”, poručili su iz DF-a.
Crnogorski premijer Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
REGION
Reset ili novi izbori: Da li bi rušenje vlade Dritana Abazovića dalo novu šansu Đukanoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala