- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Srpski nacionalni savjet: Pomen za žrtve „Oluje“

© Sputnik / Lola ĐorđevićParastos žrtvama „Oluje“
Parastos žrtvama „Oluje“ - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Povodom 27 godina od zločinačke akcije „Oluja“, Srpski nacionalni savjet Crne Gore organizovaće pomen za stradale, u subotu 6. avgusta, u Gornjem manastiru Ostrog.
Navršava se 27 godina od najsvirepijih zločina i najvećeg etničkog čišćenja srpskog naroda koje se dogodilo od 4. do 7. avgusta 1995. godine, kada su NATO pakt i hrvatske snage ubile više hiljada nedužnih žena, djece i staraca, i protjerale preko 250.000 srpskog stanovništa sa područja Banije, Like, Korduna i Sjeverne Dalmacije, odnosno iz Republike Srpske Krajine.
Tim povodom delegacija Srpskog nacionalnog savjeta će u subotu 6. avgusta 2022. godine u Gornjem manastiru Ostrog zapaliti svijeće za stradale žrtve pogroma srpskog naroda, prenosi portal S-medijacg.
Delegacija Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore okupiće se u 7 časova ispred Srpske kuće u Podgorici odakle će krenuti ka Manastiru Ostrog gdje je okupljanje predviđeno za 9 časova.
A zašto priča o Oluji nije nikada do kraja ispričana analizirali smo u emisiji Sputnjik intervju, čiji su gosti bili predsednik centra Veritas Savo Štrbac, bivši oficir vojske Republike Srpske Krajine Milorad Popović i novinar Milena Marković:
Parastos žrtvama „Oluje“ - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2022
REGION
Zbeg iz Hrvatske koji traje: Zašto Oluja nije nikada do kraja ispričana priča /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala