Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Neka se ne zavarava Kurti da je svoje mere samo odložio

© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuPetar Petković
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2022
Pratite nas
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković pozvao je Aljbina Kurtija da kaže koliko Srbi na Kosovu i Metohiji čekaju na formiranje Zajednice srpskih opština i šta još treba da se desi da bi se počelo sa aktivnostima za poštovanje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Petković, naime, poručuje da je to jedini put za uspostavljanje trajnog mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije.
"Umesto da pokrene procedure za ispunjavanje obaveza preuzetih u Briselu čiji je Evropska unija garant, Kurti nastavlja sa kampanjom dezinformacija i napada na zvanični Beograd i Srbe na severu Kosova i Metohije koje optužuje za svoje nečasne i opasne namere", kaže Petković i dodaje da su jedine dezinformacije daje Kurti koji je "kršenje sporazuma i jednostrane poteze, gomilanje pripadnika ROSU, lažne vesti i zveckanje oružjem želeo da predstavi kao uspostavljanje mira i nekakvog reciprociteta u pokrajini".
Petković kaze i da je jedina i prava istina da se Kurti sa svojim specijalnim jedinicama kojima komanduje spremao da izvrši nezapamćeno nasilje nad Srbima na KiM i da je katastrofa izbegnuta samo zahvaljujući mirnoj, staloženoj, diplomatski izvaganoj, ali pre svega, odlučnoj politici predsednika Aleksandra Vučića.
Onog trenutka kada je Kurti povukao svoje jednostrane mere, povukli su se i Srbi sa severa KiM, kaže Petković.
"Dakle, 5 minuta je bilo dovoljno da Kurti povuče svoje jednostrane odluke i da se sačuva mir. To je jedina istina. Neka se ne zavarava Kurti da je svoje mere samo odložio, jer dobro zna da Srbi nikada neće pristati na kršenje sporazuma i oduzimanje njihovih legitimnih ljudskih prava", poručio je direktor Kancelarije za KiM i dodao da je jedino mesto gde se dogovori postižu i tenzije smiruju pregovorački sto, "a nikako nekakve baze “Belvedere” i drugi bunkeri u kojima Kurti priprema svoje nasilne akcije".
Američki vojnici prolaze ispod zastava Amerike i Albanije na KiM - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2022
SRBIJA
Američki test za Srbiju preko Prištine - koliko je spremna da ide u odbrani Srba na Kosmetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala