- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Francuska portretistkinja otvara NBA seriju kreatora u Evropi

© AP Photo / Tony GutierrezSrpski košarkaš Boban Marjanović, NBA
Srpski košarkaš Boban Marjanović, NBA - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2022
Pratite nas
Prvo izdanje „NBA serije kreatora“ u Evropi predstavlja francusku portretistkinju Anaju Oar. Radi se o seriji originalnih umetničkih dela koju je NBA naručila od umetnika iz Francuske, Grčke, Italije, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva u čast obeležavanja 75. sezone lige 2021/22.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Raznolikim spektrom stilova i kompozicija, svako umetničko delo je skoncentrisano na strast umetnika za NBA, omiljene trenutke iz istorije lige, kao i na povezanost Evrope sa košarkaškom.
Anaja, koja je kao reprezentativka Francuske u košarci osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe od 16 godina i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu za mlađe od 17 godina, obe 2017. godine, kombinovala je svoju strast prema košarci sa studijama umetnosti u Sjedinjenim Državama.
Oar je rođena u Evreu i živi u Monpeljeu, a njena umetnička reputacija je značajno porasla kada je počela da deli portrete sportista i umetnika izrađene ugljenom na svom Instagram nalogu, prvenstveno zbog zapanjujućeg realizma.
Ona takođe crpi inspiraciju iz tema koje smatra važnim i koje pronalazimo u njenim delima.
Anajini umetnički radovi – portreti (Evan Furnije, Toni Parker, Nikola Batum i Rudi Gober) i drugi promotivni materijal mogu se pogledati od 2. avgusta na kanalima društvenih mreža NBA Francuske i NBA Evrope.
Legendarni NBA košarkaš Šekil O'Nil - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2022
SPORT
NBA liga širi uticaj – Šekil ambasador utakmica u Abu Dabiju
SPORT
Kada će Embid zaigrati za Francuze?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala