- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Migrant ubijen usred bela dana, prolaznik snimio zločin, niko nije pomogao /uznemirujući snimak/

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROVozilo italijanske policije i hitne pomoći, arhivska fotografija
Vozilo italijanske policije i hitne pomoći, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2022
Pratite nas
U gradu Čivitanova Marke u središnjem delu Italije jedan muškarac je usred bela dana ubio imigranta iz Nigerije. Jedan prolaznik je snimio šta se dešava, ali niko od prisutnih nije intervenisao kako bi sprečio zločin.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Tridesetdvogodišnji Italijan uhapšen je zbog sumnje da je ubio imigranta iz Nigerije. Zločin su snimile nadzorne kamere, ali i prolaznik, koji nije intervenisao. Snimak se proširio društvenim mrežama i šokirao je italijansku javnost.
Na njemu se vidi kako jedan muškarac najpre svojom štakom udara migranta, da bi se, kada je on pao, popeo na njega i udarao mu glavom o zemlju, vređavši ga. Prolaznici su vikali "Stani, ubićeš ga", "Zovite policiju", ali niko ga nije zaustavio. Nakon počinjenog zločina, ubica je uzeo štaku i otišao, sa žrtvinim telefonom.
Ubijeni 39-godišnji muškarac je identifikovan kao Alika Ogorčukvu, otac osmogodišnjeg deteta. On je ispred prodavnice u centru grada prodavao maramice i druge sitnice, bio je poznat ljudima u tom kraju. Njegovo prisustvo moglo se opisati kao mirno, ponekad možda uporno, ali nedovoljno da se zamisli takav epilog, pišu italijanski mediji.
Advokat Frančesko Mantela, koji je u prošlosti asistirao Nigerijcu, a sada će zastupati njegovu udovicu, prokomentarisao je snimak. "To je strašno. Niko ne interveniše da mu pomogne, da zaustavi taj ubilački bes", naveo je advokat.
Stotine pripadnika nigerijske zajednice u subotu je protestovalo ulicama Čivitanova Marke, traživši pravdu, a zločin su osudili i političari.
"Ovo je daleko od normalnosti našeg grada, za koji se oduvek znalo da je gostoljubiv i miran", rekao je gradonačelnik, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala