- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Koliko se čeka na graničnim prelazima sa Srbijom

Pratite nas
Poslednji vikend u julu donosi veliku smenu turista. Na putevima je više vozila, na graničnim prelazima su višesatna zadržavanja.
Mobilna aplikacija Sputnik na srpskom jeziku - Sputnik Srbija
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Saobraćaj je intenzivan na graničnim prelazima sa Mađarskom.
Najveća gužva je na Horgošu, gde se putnici na izlazu iz zemlje zadržavaju oko 180 minuta. Međutim, da bi se ušlo u Mađarsku, potrebno je još četiri sata.
Isto zadržavanje je na susednom mađarskom prelazu Reske u pravcu Srbije, dok se na našem ulaznom putničkom terminalu na Horgošu čeka oko 60 minuta.
Velike kolone su i na mađarskom graničnom prelazu Tompa koji vodi prema Kelebiji, gde je potrebno oko četiri sata da bi se stiglo do našeg graničnog prelaza Kelebija.
Srpski terminali na ulazu i izlazu na Horgošu rade maksimalnim kapacitetima. Međutim, priliv vozila sa obe strane granice je ogroman.
Zadržavanja su višesatna i na prelazu Preševo, na izlazu oko tri sata, a na ulazu u Srbiju oko sat vremena, u tri trake.
Na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u zemlju otvoreno je osam traka i zadržavanje je oko sat vremena, i za automobile i za autobuse. Na izlaz iz Srbije putnici čekaju oko 30 minuta. Na granici kažu da ovog vikenda očekuju veću frekvenciju saobraćaja.
Putnici na Gradini na prelazak srpsko-bugarske granice čekaju oko četiri sata.
Na Gostunu se na izlaz iz Srbije čeka oko 45 minuta, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala