- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Egipat: Nije bilo nikakvog dogovora sa Kijevom o isporuci žita

© Sputnik / Ilья NaйmušinŽetva žita
Žetva žita - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2022
Pratite nas
Ministar za snabdevanje Egipta Ali el Musejlihi saopštio je Sputnjiku da Kairo nije raskinuo ugovor sa Kijevom o isporuci pšenice, jer nije bilo ništa ni dogovoreno.
"Poništen je tender, koji smo održali pre početka ruske specijalne operacije. Ali nije bilo dogovora o slanju konkretnog tereta, nisu razrađena logistička pitanja, niti su određene luke iz kojih bi krenuo izvoz. Tako da nismo poništili nikakve sporazume – u ovom slučaju nisu ni bili zaključeni“, rekao je on.
„Ali zaista čekamo 63.000 tona žita, koje smo zapravo ranije kupili od ukrajinske strane. Znamo da je naša roba već u luci i biće nam uskoro poslata“, dodao je on.
Poništavanje ranijeg tendera za isporuku ukrajinskog žita, prema rečima ministra, desilo se u dogovoru sa ukrajinskim dobavljačima.
„Ukrajinska strana je jasno stavila do znanja da neće moći da nam isporuči četiri partije žita koje su bile obuhvaćene tenderom. Zbog toga je odlučeno da se rezultati ponište. Ali, ponavljam, nisu zaključeni nikakvi ugovori o snabdevanju. Uvek se sa razumevanjem odnosimo prema situaciji u kojoj se nalaze naši dobavljači: iz Rusije, Ukrajine ili drugih zemalja“, rekao je egipatski ministar.
Ranije je Rojters javio da je Egipat raskinuo ugovore sa ukrajinskim kompanijama o isporuci 240.000 tona pšenice.
 Pšenica  - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2022
RUSIJA
Lavrov: Ruski izvoznici žita su posvećeni svojim obavezama; Rusija neće moliti da se sankcije ukinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala